logoslechteband2

19 december – Kerstkransjes

Kerstkransjes
Muziek en gezelligheid zijn niet de enige talenten van de mannen van de Slechte Band. Geluidsman Matthijs komt met dit recept voor Kerstkransjes! Bakken en daarna smullen maar!

De Slechte Band uit Leiden

  • 200 gram bloem
  • 130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram basterdsuiker
  • 20 gram ei (op kamertemperatuur)
  • Mespuntje zout
  • ½ theelepel backing soda
  • Citroenrasp
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 50 gram (grove) kristalsuiker
 
kransjes
  1. Meng de boter, basterdsuiker, citroenrasp, en het zout. 

  2. Voeg daarna het ei toe en meng dit tot alles goed door elkaar zit. 

  3. Voeg dan de bloem backing soda toe en kneed dit tot je een deegbal krijgt.

  4. Koel het deeg zo’n 1.5 uur in de koelkast.

  5. Oven voorverwarmen op 180 graden (heteluchtoven 170 graden)

  6. Kneed het deeg even door bestrooi het met bloem en rol het uit op ongeveer 3 millimeter dikte.

  7. Steek de kransjes uit met een kartelsteker van 6 centimeter en leg ze op een ingevette bakplaat.

  8. Steek met een appelboor het middelste gaatje eruit.

  9. Strijk de kransjes met ei en strooi het amandelschaafsel en de (grove)kristalsuiker er over.

  10. Bak de kransjes 13-16 minuten tot ze goudbruin zijn.