Kerstkransjes
Muziek en gezelligheid zijn niet de enige talenten van de mannen van de Slechte Band. Geluidsman Matthijs komt met dit recept voor Kerstkransjes! Bakken en daarna smullen maar!
- 200 gram bloem
- 130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gram basterdsuiker
- 20 gram ei (op kamertemperatuur)
- Mespuntje zout
- ½ theelepel backing soda
- Citroenrasp
- 60 gram amandelschaafsel
- 50 gram (grove) kristalsuiker
-
Meng de boter, basterdsuiker, citroenrasp, en het zout.
-
Voeg daarna het ei toe en meng dit tot alles goed door elkaar zit.
-
Voeg dan de bloem backing soda toe en kneed dit tot je een deegbal krijgt.
-
Koel het deeg zo’n 1.5 uur in de koelkast.
-
Oven voorverwarmen op 180 graden (heteluchtoven 170 graden)
-
Kneed het deeg even door bestrooi het met bloem en rol het uit op ongeveer 3 millimeter dikte.
-
Steek de kransjes uit met een kartelsteker van 6 centimeter en leg ze op een ingevette bakplaat.
-
Steek met een appelboor het middelste gaatje eruit.
-
Strijk de kransjes met ei en strooi het amandelschaafsel en de (grove)kristalsuiker er over.
-
Bak de kransjes 13-16 minuten tot ze goudbruin zijn.