Horecaman Tom Holswilder liep er al een tijdje mee in zijn hoofd. Die negativiteit door de corona perikelen moet plaats maken voor positiviteit en loyaliteit. Een nieuw lied moest er komen en wel op de melodie van ‘We benne op de wereld om elkaar om elkaar te helpen nietwaar’. Na een gesprek met Leidse Glibber Emile van Aelst werd gekeken welke act hier oren naar zou hebben.

Zo werden wij (de Slechte Band uit Leiden) zo’n twee weken terug benaderd om een tekst op deze melodie te schrijven. Onze hoofdtekstschrijver Joost Zecha ging aan de slag en kwam terug met een schitterende tekst ‘We gaan hier in Leiden voor lokaal voor lokaal’. Aangezien het een melodie van de legendarische componist is van Harrie Bannink moesten wij toestemming vragen aan de erven. Met enkele aanpassingen van tekst hebben wij toestemming gekregen en konden de opnames van lied en clip beginnen. 

Het is een echt Leids lied geworden met een echte Leidse tekst. Daar hoort dus ook een echte Leidse clip bij. Een hele zaterdag zijn we onderweg geweest langs parkeerplaatsen, markt, musea, kapper en monumenten. Met als sfeervolle apotheose in de tuinzaal van Grandcafé de Burcht. Wij verwachten de clip woensdag 15 juli 2020 te presenteren. Das de verjaardag van Rembrandt. Hoe toevallig! 😉

Lees hier het stuk van Leidse Glibber en bekijk de foto’s van de opnames in Grandcafé de Burcht.