Het was al best een tijd geleden, maar donderdag 7 juli stond er voor nieuwe muzikale vrienden een 3 gangen zang op het programma. We maakten ons debuut met het zing-en-eet-festijn in brasserie Park in Leiderdorp. Het publiek, van Praktijkschool het Waterland, zat buiten in het zonnetje te borrelen, terwijl wij onze snoeren uitrolden.

Natuurlijk startten we met het onvermijdelijke Bier in de trein waarna het meezingen echt kon beginnen. Dat werd ondersteund met nieuwe meezingboekjes. Al snel werd er uit volle borst mee gezongen. Klassieke meezingers als Mama en Kleine café aan de haven, doen het altijd goed. Maar ook het modernere werk van Jan Smit en Doe Maar werd moeiteloos meegezongen. Hoe later het werd, des te meer werd Joost ondersteund met percussie vanuit de zaal. Het publiek gebruikte bestek, bord en glas om zich te bemoeien met de maat. Later werd dat gewoon met de vuisten op tafel.

Tussen de gangen was het onderwijzend personeel zo vrij om wat nummers mee te doen tussen de band. Beauty and the brains en Oh oh Den Haag schalden door de zaal, gezongen door onze nieuwe meezing vrienden.

Aan het eind werd er op de stoelen gedanst en waren de desserts gesmolten. Geen tijd gehad om deze op te eten……….