Op 1 maart 2015 was de uitverkochte Leidse Schouwburg het toneel voor de jubileumvoorstelling van de Slechte Band uit Leiden. Bekende Leidse acts als Maximum Overdrive, Barry Badpak, de Franciscus Band Leiden en Leidse prominenten zoals Peter Labruyére, Joost Bleijie, Tjeerd Scheffer en Chris Verplancke gaven acte de présence op dit muzikale verjaardagsfeestje. Bekijk ook het verslag van Emile van Aelst op www.leidseglibber.nl.

 

Het is geen toeval dat de Leidse Schouwburg werd gekozen als locatie. Iets minder dan 16 jaar

geleden stond de Slechte Band daar als één van de finalisten tijdens de finale van het Leids Festival van het Levenslied. Tijdens de jubileumvoorstelling van afgelopen zondag blikte de band terug op meer dan 15 jaar muziek maken. Op een luchtige manier passeerden de herkomst van de naam van de band, Leids Festival van het Levenslied, Straatmuzikantenconcours de Gouden Pet, de Leidse Waterdagen, Leidens Ontzet, de Leiden Marathon de revue. Een muzikale tijdreis waarbij de band werd bijgestaan door blazers en muzikanten van het eerste uur. De show was een opeenvolging van meezingers en verrassende elementen zoals Maximum Overdrive dat het nummer Fred in een echte punkrockversie uitvoerde, Barry Badpak die samen met de Slechte Band het ‘Broodje van Kootje’ speelde,  Joost Bleijie die onder begeleiding van de Franciscus Band Leiden de Den Tonkelaar voordroeg en Tjeerd Scheffer en Chris Verplancke die op geheel eigen wijze de Dievenwagen van Willy Alberti en Johnny Jordaan ten gehore brachten. Als klap op de vuurpijl werd de Slechte Band door loco-burgemeester Robert Strijk uitgeroepen tot de ‘Slechtste Band van Leiden’. De show werd zo een echt Leids muziekfeest.

Zo werd Groeten uit Leiden een zeer geslaagd project van de Slechte Band in samenwerking met stichting CTV Zuid-Holland en gaat het zeer waarschijnlijk een terugkerende voorstelling worden waarbij Leidse acts de kans krijgen een voorstelling in de Leidse Schouwburg te geven.