Het spelen en opnemen van een echt Kerstnummer stond al jarenlang op de verlanglijst van de Slechte Band uit Leiden. In 2021 was het zover drie Kerstnummers op professionele wijze vastgelegd in Gebr. de Nobel. 

De nummers zijn verpakt in een heuse online Adventkalender  die net als vorig jaar vanaf 1 december t/m 24 december weer beschikbaar is. Elke dag kan er een vakje openbaar gemaakt. Filmpjes, foto’s, puzzels, kleurplaten, gein, ongein, alles komt voorbij en natuurlijk ook de drie nieuwe clips!

Meer info op www.slechteband.nl/adventkalender

 

24 december 2021

Van de allerbeste Kerstrockplaat aller tijden hebben wij de melodie geleend voor onze eigen drieoktoberklassier ‘Het is weer drie oktober’. Als eerbetoon aan deze plaat hebben wij er nu een echte Kersttekst op gemaakt. Lekker Kerstrocken to the max!!!!

23 december

23 december

Op de een na laatste dag van de Advent-kalender een ratje toe van alles wat we nog in de kalender wilden plakken maar waar geen plek meer voor was. Een prikbord. met: Onze 23 seconden op de nationale televisie bij Simek op Zondag. Onze grootste inspiratiebron Hasjee Royaal en foto’s van band(lid) en beroemdheden.

21 december- drumvraag

Bij de swingende ritmes van de Slechte Band uit Leiden kan vrijwel niemand stil blijven staan. Swingende heupen. Die ritmes komen uit de snaredrum van Joost. Kijk hier voor de quiz…

19 december – Kerstkransjes

Muziek en gezelligheid zijn niet de enige talenten van de mannen van de Slechte Band. Geluidsman Matthijs komt met dit recept voor Kerstkransjes! Bakken en daarna smullen maar!

18 december- videokunst

Onze eigen video-kunstenaar Rudy™ laat zich inspireren door de thema’s vogels, katten, whisky en cadeaus. Kijk en geniet!

16 december – VlogJoost

Vloggen is de kunstvorm van de 21e eeuw. De een is er beter in dan de ander. Onze Joost is een natuurtalent!

15 december – Eenzame Kerst

Hazes draait zich om in zijn graf. Wij konden het niet laten om dit nummer te coveren. Veel plezier met Eenzame Kerst door de Slechte Band!

13 december – de Ambulance

De Slechte Band speelt de klassieker ‘de Ambulance’ van Rubberen Robbie en dan gebeurt er iets heel grappigs, blijf kijken…

12 december – Simek op Zondag

12 december – Simek op Zondag

Het is al heel lang geleden dat de Slechte Band zijn opwachting maakte in het televisieprogramma ‘Simek op Zondag’. Een hele middag wachten en toen iets meer dan 23 seconden op TV. Geweldig! In 2021 willen we een nieuwe poging wagen om weer eens op de nationale tv te komen. Hoe weten we nog niet. En of het gaat lukken ook nog niet…

9 december – vijf mei hal

In 2017 mochten wij optreden op de middenstip in de vijf-mei-hal tijdens de razenspannende basketballtopper ZZ leiden – Den Bosch. Leiden won na een zenuwslopend slot.

6 december – Het eerste Kerstliedje!

6 december – Het eerste Kerstliedje!

Het maken van een rijtje Kerstnummers stond al een tijd op de verlanglijst van de Slechte Band. Naast het ultieme Kerstrocknummer en Hollandse klassieker maakten wij een nieuwe tekst op een echte Kerst evergreen. Als de Kerstsfeer nu niet opkomt gaat dat waarschijnlijk nooit meer gebeuren…

4 december – woordzoeker

4 december – woordzoeker

Corné Maakte deze woorzoeker. Zoals de naam al zegt moet je de woorden in de rijtjes daarna aanstrepen en de overblijvende letters in de vakjes onderaan invullen. Stuur het antwoord naar: cornelos@gmail.com.

3 december – kruidnoten

3 december – kruidnoten

Nog 2 dagen slapen en dan is het weer pakjesavond. Natuurlijk gaan we dan weer smullen van overheerlijke kruidnoten. Kopen in de supermarkt. Maar bakken is natuurlijk veel leuker!

2 december – glazen huis

2 december – glazen huis

Tien jaar geleden stond het 3FM Glazen Huis in Leiden (weet u nog?) Wij deden ook mee met een actie en verzorgden een optreden op de Koornbeursbrug.